Хоч Я викупив їх

Осія 7:1-16

(13): Горе їм, бо від Мене вони відійшли, погуба на них, бо повстали вони проти Мене! Хоч Я викупив їх, та вони проти Мене говорять неправду

1. Їх серця, як піч (1-7)

Бог хотів відродити Єфрема, але кожного разу, коли Він простягав Свою руку для зцілення, вони починали хизуватись своїми нерозкаяними гріхами. Їх лідери робили неправду і грабували народ. Серце царя і народу розпалялось пристрастю, як піч. Пристрасті, інтриги, обман і хіть, до певного часу тліють майже непомітно, але потім спалахують полум’ям насилля. Чотири Ізраїльські царі були підступно вбиті за час життя Осії.

2. Єфрем став, як голуб, нерозумний (8-16)

Єдиною надією Єфрема було покаятись і повернутись до Бога. Але як нерозумний голуб, він літав з місця на місце, шукаючи допомоги від іноземних держав і чинячи перелюб з іноземними божками. Люди виють на ложах своїх, але в своїм серці не кличуть до Бога. Вони точно будуть знищені. Але все рівно Бог хоче пробачити і зцілити їх, якщо вони тільки прийдуть до Нього.

Молитва:Господи, прошу Тебе, допоможи мені не бути, як гаряча піч або нерозумний голуб. Допоможи мені жити згідно з Твоїм словом.

Одне слово:Бог хоче пробачити і зцілити

login:
password: