Ізраїль покараний за невірність

Осія 2:4-15

(10): А вона не знає, що то Я давав їй збіжжя, і виноградний сік, і свіжу оливу, і примножив їй срібло та золото, яке вони звернули на Ваала

1. Невдячна і невірна жінка (4-10)

Ізраїль був для Бога як жінка, невірна своєму чоловікові. Бог благословив і забезпечив її всім з подостатком. Але вона гналася за своїми коханцями, ханаанськими богами. Вона не визнавала, що Бог це джерело всіх її благословінь, навіть тоді, коли Він щедро виливав Свої благословення на неї. Вона говорила, що збіжжя, виноградний сік і свіжу оливу дав їй Ваал, ханаанський Бог родючості. Невірність починається з невдячності.

2. Тому то заберу назад Своє благословення (11-15)

Для того, щоб навчити невдячних людей, що Бог – це джерело всіх благословінь, Він забере благословення, які Ізраїль сприймав як належне. Він зробить Свою невірну дружину пекучою пустелею. Він спустошить її виноградника та її фіґове дерево, про які вона говорила: це мені дар за блудодійство з Ваалом. Він забере вовну та льон, що був на покриття її наготи. Він зупинить її лицемірні богослужіння, і покарає її за дні, коли вона кадила Ваалам.

Молитва:Господи, Ти є джерело всіх благословінь. Дай мені вдячне серце.

Одне слово:Знай Бога і дякуй Йому

login:
password: