Розбите Боже серце

Осія 1:1-2:3

(1:2): Початок того, що Господь говорив через Осію. І сказав Господь до Осії: Іди, візьми собі жінку блудливу, і вона породить дітей блуду, бо сильно блудодіє цей Край, відступивши від Господа

1. Іди, візьми собі жінку блудливу (1:1-5)

Осія нехтував своїм власним життям, навіть одруженням, заради волі Бога. Бог повелів йому одружитися на повії і мати дітей від неї. Осія підкорився. Свого першого сина він назвав Їзреел (Бог сіє або розпорошує), за назвою долини, де Єгу знищив увесь дім Ахава (2 Цар. 9-10). Цар Єровоам ІІ був нащадок Єгу. Осія попереджає про Божий невідворотний суд над Ізраїлем. Він зламає і розпорошить невірний народ.

2. Діти Ґомер (1:5-2:3)

Жінка Осії зачала ще і породила доньку від блуду, їй дали ім’я "непомилувана". Бог не простить і не спасе невірний Ізраїль. Але Він мав план для Юди. Тоді Ґомер породила іншого сина, дитину перелюбу, ім’я якому "Ло-Аммі" (Не Мій народ). Він сказав Ізраїлю: "Ви не народ Мій, і Я не буду ваш!" Але Він посіє нове зерно в Їзреелі, і підніме новий Ізраїль з язичників (Рим. 9:24-25).

Молитва:Господи, Твоє серце розбите через нашу невірність. Очисти моє серце від ідолів і допоможи поклонятись тільки Тобі.

Одне слово:Бог використовував пророка із розбитим серцем

login:
password: