Аж поки пізнаєш, що над людським царством панує Всевишній

Даниїл 4:25-34

(31): А на кінці тих днів я, Навуходоносор, звів свої очі до неба, і мій розум вернувся до мене, й я поблагословив Всевишнього, і вічно Живого хвалив я та славив, що Його панування панування вічне, а царство Його з покоління в покоління

1. Гордого царя принижено (25-30)

Навуходоносор став дуже пихатим. Він надувся від розуміння власної сили та слави, в результаті чого його дивний сон здійснився. Він збожеволів, був відлучений від людей та їв траву, як віл, протягом 7 років, до тих пір, доки не зрозумів, "що над людським царством панує Всевишній, і дає його тому, кому хоче". Багато людей зараз знаходиться у психіатричних лікарнях через власні гордощі, які знищили духовний лад їх життя. Цар Вавилона залишався в такому жахливому стані доти, доки не впокорився перед Богом.

2. Я, Навуходоносор, звів свої очі до неба (31-34)

Цар засвідчив, що коли він звів свої очі до неба, його розум повернувся до нього. Навуходоносор вклонився Богу небес та пізнав, що воля Бога виконується незалежно від людей та обставин, ніхто не може критикувати Його чини. Коли цар скорився, до нього повернувся його трон і він став ще величнішим, аніж раніше. На власнім досвіді він пізнав, як Бог понижує гордого.

Молитва: Господи, даруй мені смиренність та серце, щоб вчитися. Допоможи жити для Твоєї слави

Одне слово: Бог понижує гордого

login:
password: