Інший сон Навуходоносора

Даниїл 4:1-24

(24): Тому, царю, нехай буде до вподоби моя рада тобі, зламай же свої гріхи справедливістю, а свої провини милістю для вбогих, щоб твій мир був довготривалий.

1. Сон про високе дерево (1-15)

Сон Навуходоносора порушив його спокій. Йому наснилося прекрасне дерево, вишина якого сягала до неба. Воно було настільки великим, що його було видно звідусюди. Під ним знаходило їжу та притулок будь-яке створіння. Потім дерево було зрубано й оповісник об'явив, що хтось в путах залізних та мідяних, буде зрошуватись небесною росою та жити з тваринами протягом 7 років. До тих пір, доки люди не збагнуть, "що над людським царством панує Всевишній".

2. Ти, царю, той... (16-24)

Коли Даниїл почув зміст видіння, його думки перестрашили його і він на протязі години був збентежений. Потім пророк прямо сказав царю, що він і є це саме дерево, яке зрубають під корінь. Він - наймогутніший цар - протягом 7 років буде жити як дикий звір вдалині від людей. Коли ж Навуходоносор зрозуміє, що Бог - це суверенний Правитель над людським царством, тоді влада повернеться до його рук. Даниїл призвав царя полишити гріхи та бути милостивим до бідних та вбогих людей.

Молитва: Господи, звільни мене від гордощів, щоб я міг пізнати Твій суверенітет в моєму житті. Даруй мені сміливість та відвагу проповідувати каяття

Одне слово: Покайся перед суверенним Богом

login:
password: