Родич

Рут 4:1-12

(10): А також моавітянку Рут, Махлонову жінку, набув я собі за жінку, щоб поставити ім'я померлому на спадкові його, і не буде знищене ім'я померлого між братами його та з брами його місця. Ви сьогодні свідки на це!

1. Викупи собі мого викупа, бо я не можу викупити (1-6)

За законами того часу брат чи найближчий родич міг одружитися на вдові померлого, щоб відновити його ім'я. Прохання Рут про заміжжя ґрунтувалося саме на цьому законі (3:9). Але крім Боаза був ще ближчий родич, який мав першочергове право вибору. Коли Боаз сказав йому про майно Елімелеха, той погодився викупити його. Але коли він дізнався, що ще доведеться взяти вдову померлого своєю дружиною, то ухилився від цих зобов'язань. Він боявся чимось ризикувати. Боаз підрахував ціну і прийняв сім'ю померлого. Його вчинок нагадує нам благодать Бога.

2. Як Рахіль та Лія, Юда та Тамара (7-12)

Старійшини народу благословили їх шлюб. Хоча Рахіль та Лія, жінки Якова, змагалися між собою, але через них стався народ Ізраїлю (Бут. 29-30). Тамара, як і Рут, прийняла важке рішення для того, щоб зберегти сім'ю Юди (Бут. 38). Шлюб Боаза і Рут став каменем, покладеним в основу Божої історії.

Молитва:Господь, дякую Тобі за те, що викупив мене такою дорогоцінною благодаттю Твого Сина Ісуса Христа.

Одне слово:Дорогоцінний викуп

login:
password: