Орендований дім у Римі

Дії 28:11-31

(30-31): І цілих два роки Павло пробув у найнятім домі своїм, і приймав усіх, хто приходив до нього, і проповідував він Боже Царство, та з відвагою повною беззаборонно навчав про Господа Ісуса Христа!

1. Павло прибуває до Риму (11-16)

Приїзд Павла до Риму змінив хід історії. Коли назустріч Павлу вийшли брати християни, він подякував Богу та посмілішав. Він був в'язнем, але йому було дозволено жити осібно, разом з вояком, що його сторожив. Він прожив так 2 роки, проповідуючи Боже Царство з відвагою повною беззаборонно усім, хто приходив до нього (30,31). Він вивчав Біблію зі своїм охоронцем (Фил. 1:13, 4:22).

2. За надію Ізраїлеву (17-31)

Павло зустрівся з юдейськими лідерами, щоб пояснити їм, чому він перебував у кайданах. Він не вчинив жодного злочину, але він не звинувачував юдеїв в наклепах. Павло перебував у Римі, бо Господь послав його проповідувати і євреям, і язичникам Ісуса Мессію, надію Ізраїлеву. Юдеї відкинули Євангеліє. Це сталося, щоб виконалися Писання, і послужило відчиненими дверима для проповіді спасіння язичникам. Павло євангелізував Римську імперію через вивчення Біблії один-на-один у найнятій кімнаті у Римі.

Молитва:Господи, Ти вів нас до цих пір. Дай нам віру проповідувати Твоє слово до кінця віку.

Одне слово:Служіння в найнятому домі

login:
password: