Народ, благословенний Господом

Ісая 65:1-25

(23): Не будуть вони працювати надармо, і не будуть родити на страх, вони бо насіння, благословлене Господом, і нащадки їхні з ними

1. Тільки залишок збережеться (1-16)

Бог хоче благословити та використати Свій народ. Але коли Його люди ігнорують Його простягнуту руку, зневажають Його слово і шукають допомоги у демонів, Він покарає їх. Бог підніме таких людей, яких може використати. Хоча люди здаються повністю зіпсованими, але в гроні винограду залишився сік - це Божий залишок, який шукає Його (8). Ті ж, хто служать тільки собі, будуть голодними, спраглими, посоромленими та зруйнованими. Слуги Бога, ті, що коряться Йому та виконують Його роботу, їстимуть, радітимуть та співатимуть від радості свого серця. Вони будуть благословенними та будуть джерелом благословення.

2. Нове небо та земля нова (17-25)

Бог насаджує надію в серцях Свого народу. Він створить новий Єрусалим, місце радості навіки. Там більше не буде сліз, бідності, не буде даремної праці, і діти не народжуватимуться на нещастя. Божі люди та їхні нащадки будуть благословенні. Там буде мир (Об’яв. 21:1-4).

Молитва: Господи, дякую за Твою обіцянку - Небесне Царство. Допоможи берегти це видіння в серці та виконувати Твою роботу вірою.

Одне слово: Шукай Бога та покладайся на Нього

login:
password: