Любіть та бійтесь Бога

Левит 24:1-23

(3,8): Поза завісою свідоцтва в скинії заповіту прирядить її Аарон від вечора аж до ранку перед Господнім лицем назавжди. Це вічна постанова для ваших поколінь! Щосуботи він покладе його перед Господнім лицем завжди, від Ізраїлевих синів, вічний заповіт

1. Бог мешкає зі Своїм народом (1-9)

Були дві речі, що символізували присутність живого Бога у Святому місці. Одна - свічник з сімома лампадами. Світло Божої присутності завжди перебуває у Святилищі. Друга - хліб показний. Дванадцять калачів, по одному на кожне коліно, клалися на золотий стіл на північній стороні Святилища. Щосуботи приносили свіжий хліб, а старий священики з'їдали на зібранні. Хліб нагадував про те, що Бог підтримує життя. Ісус проголосив: "Я хліб життя". Наше духовне життя підтримується, коли ми їмо Хліб Життя щодня.

2. Той, хто богозневажив це Ім'я (10-23)

Бог любить Свій народ і прийшов, щоб жити разом з ним, але Він святий і вимагає поваги. Один юнак, напівєгиптянин, зневажав святе Ім'я Господа. Хоча він робив це у запалі сутички, йому не було прощення. Його побили камінням. Боже правосуддя - це відповідь на Його святість.

Молитва: Господи, дякую за те, що Ти зі мною. Навчи моє серце боятися Твого святого Імені.

Одне слово: Любіть та бійтесь Святого Бога

login:
password: