Посвячення скинії

Числа 7:1-89

(89): А коли Мойсей входив до скинії заповіту, щоб говорити з Ним, то він чув голос, що говорив до нього з-понад віка, яке на ковчезі свідоцтва, з-поміж обох херувимів говорив Він до нього

1. Кожному за службою його (1-9)

Скинія і жертовник були зроблені і поставлені в повній відповідності до Божих інструкцій. Голови поколінь Ізраїлю принесли в дар Богу шість возів і дванадцять волів. Бог наказав віддати це племенам левитів, щоб виконувати службу при скинії свідоцтва, кожному племені у відповідності до служби його. Сини Когатові не отримали воза, бо їхня служба - на плечах своїх носити найсвятішу частину скинії: ковчег свідоцтва та інші речі скинії.

2. Мирна жертва (10-89)

На понову жертовника кожен з дванадцяти начальників колін приніс свій дар Богу. Всі вони принесли ті самі речі: срібне блюдо, срібну чашу, золоту кадильницю та жертовних тварин. Тварини були призначені для декількох жертв: теля, баран та ягня - на цілоспалення, козел - в жертву за гріх, та тварини для мирної жертви. Цілоспалення символізувало повне присвячення Богу. Кров жертви за гріх проливалася на жертовник, щоб очистити грішника від його гріхів та виконати праведність Бога. Мирна жертва символізувала примирення грішника з Богом і вказувала на присутність Бога зі Своїм народом. Всі ці жертви вказують нам на Ісуса Христа: Він повністю, навіть до смерті, посвятив Себе Богу, Він пролив Свою Кров, аби пробачити наші гріхи і примирити нас з Богом, дякуючи Його жертві Бог зараз перебуває з нами.

Молитва: Господь, дякую, що Ти відкрив для нас шлях для прощення і миру з Тобою в Ісусі Христі

Одне слово: Ісус - наш мир з Богом

login:
password: