Мойсей повертається в Єгипет

Вихід 4:18-31

(20): І взяв Мойсей жінку свою та синів своїх, і посадив їх на осла, та й вернувся до єгипетського краю. І взяв Мойсей палицю Божу в руку свою.

1. Мій первородний син (18-26)

Первородний син займає особливе місце в серці свого батька. Бог назвав Ізраїль Своїм первородним сином. Пізніше винищення єгипетських первістків через пасхальне ягня пом’якшило жорстоке серце фараона. Гершом був первістком Мойсея. Мойсей не обрізав його, щоб віддати Богу. В той час він жив в чужому краї і не відчував належності до Божого народу. Він концентрував своє життя на сімейних справах. По дорозі до Єгипту Мойсей засмутився в своєму серці, тоді Ціппора взяла свого сина і обрізала його. Людина Божої місії повинна жити безкомпромісним життям.

2. Добрі новини про Божу любов (27-31)

Мойсей розповів Аарону і ізраїльським старійшинам добрі новини від Бога стосовно них. Вони повірили йому і схили свої голови, поклоняючись Богу.

Молитва: Господь, винищ всі корні гуманізму з мого серця, щоб Ти міг бути центром мого життя і служіння. Допоможи мені проповідувати визволення від гріхів через Ісуса Христа.

Одне слово: Божа любов безкомпромісна

login:
password: