Що то в руці твоїй?

Вихід 4:1-17

(2): І промовив до нього Господь: Що то в руці твоїй? Той відказав: Палиця

1. Що то в руці твоїй?(1-9)

Колись Мойсей був переконаний, що зможе провести свій народ. Він надіявся на свою освіту і знання, що здобув в палаці. Та коли він був такий впевнений, його народ відвернувся від нього. Зараз, після 40 років в пустелі, він забув все, що знав. Мойсей став безпомічним. Він сказав до Бога: "ніхто не послухає мене". Тоді Господь запитав: "Що то в руці твоїй?". Мойсей тримав в руках свою пастушу палицю. Цього було достатньо. Бог зробив з цієї звичайної палиці незвичайну річ, якою підтвердив Боже покликання і лідерство Мойсея.

2. Хто дав уста людині?(10-17)

Недоліком Мойсея було те, що він не був промовцем. Він був недорікуватим. Господь запитав: "Хто дав уста людині?" Бог пообіцяв Мойсею бути з ним і допомогти йому. Мойсей все ще просив: "Пошли когось іншого". Тоді Господь послав Аарона бути його устами. Господь пообіцяв розповісти їм все, що потрібно робити і говорити. Далі Він звелів Мойсею взяти свою палицю і йти до Єгипту.

Молитва: Господь, дякую, що Ти нагадав мені про те, що я можу робити Твою роботу з тим, що є в моїх руках, якщо Ти зі мною.

Одне слово: Що в руці твоїй?

login:
password: