Авраам просить за Содом

Буття 18:22-33

(25): Не можна Тобі чинити так, щоб убити праведного з нечестивим, бо стане праведний як нечестивий, цього ж не можна Тобі! Чи ж Той, Хто всю землю судить, не вчинить правди?

1. Той, Хто всю землю судить (22-26)

Ангели пішли до Содому. Авраам розумів, що Содому не уникнути Божого гніву. Він турбувався через Лота, який жив у Содомі. Він став перед Богом та почав просити за Содом. Авраам засновував своє прохання на праведності Бога. Слово "праведний" повторюється в цьому уривку 7 разів. Авраам вірив, що праведний Суддя всієї землі не вчинить лихого з невинним. Лот був досить моральною людиною і Авраам надіявся, що в Содомі він не один такий. Авраам сам не міг допомогти Лоту, але він молився Богу за нього.

2. Я порох та попіл (27-33)

Авраам молився за Лота з пастирським серцем. Він усвідомив себе ніким перед Богом і просив Бога помилувати місто заради 50 праведників у ньому. Авраам молився, доки Господь згодився не знищити місто заради 10. Бог не знищив би навіть Содом заради Свого залишку.

Молитва: Господь, я порох та попіл, а Ти - Великий і Справедливий, дякую Тобі за те, що Ти чуєш і відповідаєш на мою молитву.

Одне слово: Молитва багато змінює

login:
password: