Дотримуватися дороги Господньої

Буття 18:16-21

(19): Бо вибрав Я його, щоб він наказав синам своїм і домові своєму по собі. І будуть вони дотримуватися дороги Господньої, щоб чинити справедливість та право, а то для того, щоб Господь здійснив на Авраамові, що сказав був про нього

1. Чи Я від Авраама втаю, що Я маю зробити? (16-19)

Господь обрав Авраама, щоб вчинити його великим народом. Бог обіцяв благословити його і через нього благословити всі народи землі. Щоб отримати Боже благословіння нащадки Авраама повинні знати Бога, дотримуватися дороги Господньої, чинити справедливість і право. Бог вчив Авраама про те, як Він ненавидить гріх. Господь є Бог благословіння, але в той же час Він є Бог-Суддя (Іс. 41:8; Ів. 15:15).

2. Крик Содому й Гомори великий (20-21)

Содом та Гомора відомі як аморальні міста. Коли Господь промовив, що зійде побачити, чи дійсно вони чинять так, як крик про них, Авраам здогадувався якими будуть наслідки. Содом заслуговував на Божий гнів і покарання. Авраам турбувався, бо Лот жив у Содомі. Господь хотів, щоб Авраам розумів як сильно він ненавидить зло. Бог хоче, щоб нащадки Авраама, включаючи нас, знали, що Бог є люблячий Батько і одночасно Він справедливий Суддя.

Молитва:Господь, допоможи дотримуватися Твоєї дороги та чинити справедливість і право.

Одне слово:Дотримуйся Господньої дороги

login:
password: