Бог посадив рай в Едені

Буття 2:8-14

(9) І зростив Господь Бог із землі кожне дерево, принадне на вигляд і на їжу смачне, і дерево життя посеред раю, і дерево Пізнання добра і зла.

1. Господь Бог (8)

Господь - це ім'я, яке Бог відкрив Мойсею, коли послав його звільнити Свій народ від рабства в Єгипті. Це ім'я свідчить про любов Бога (Вих. 3:14; 6:3). Бог любить Свій народ. Він хоче бути разом з ним і благословити його. Бог хоче, щоб людина, яку Він створив, була щасливою, і, як вираження Своєї любові, Він посадив чудовий сад для неї. Він забезпечив все, що необхідно людині для щастя.

2. Дерева та ріки саду (9-14)

Сад має бути наповнений квітами, співом пташок та смачними фруктами, але тут краса саду представлена деревами. В них було все необхідне для життя та щастя. Вони були приємні на вигляд і хороші для споживання. Людина, що носила образ Бога, цінувала їх і вдовольнялася ними. Також в раю були два особливі дерева, що відповідали за духовні потреби людини. Про них будемо говорити дещо пізніше. Через річки бачимо, що благословення потече, як вода, і поступово наповнить усю землю.

Молитва:Господи, дякую Тобі за любов і за те, що Ти вдовольнив усі мої потреби.

Одне слово:Бог хоче, щоб люди були щасливі

login:
password: