Дитя народилося нам

Ісая 9:1-7

(6): Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.

1. Ти помножиш народ цей, Ти збільшиш йому радість (1-4)

На початку історії Ізраїля в Галілеї не було визначних подій: всі царі, судді, герої та пророки походили з інших країв. Але Бог обіцяє, що наприкінці історії змінить це. Люди, на яких перестали звертати увагу, які самі думали, що Бог забув про них, побачать велике світло і великі діла Божі. Бог зламає ярмо тягаря його, поламає палицю, якою його били, зруйнує владу (жезло - символ влади) його гнобителя. Коли це станеться, народ Божий буде радуватися в Бозі, як на святі, як в день перемоги над страшним ворогом.

2. Дитя народилося нам (5-7)

Ярмо, що обтяжувало Ізраїль - це їх гріх, кий, яким його били - це прокляття гріха. Диявол мав владу гнобити Божий народ, тому що вони своїми гріхами дали йому цю владу. Але так буде не вічно. Бог забере в диявола владу. Задатком виконання цієї обіцянки Бог послав в грішний світ Свого Єдинородженного Сина. Ім’я йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру. Він забере в сатани владу. Він зніме всяке ярмо гріху, зруйнує кайдани неправди. Бог обіцяє, що Христове царство не матиме межі, воно буде царством миру, воно ствердиться судом та правдою, і буде продовжуватися від народження Ісуса до кінця світу. Хоча ми не праведні, але Господь Саваот (Господь-Спаситель) обіцяє, що Сам зробить це заради Свого завзяття щодо Свого народу.

Молитва:Господь, даруй мені розкаянне серце та просту віру, щоб з радістю приймати Ісуса, Твого Сина і нашого царя. Даруй мені вірою жити в Твоєму царстві миру, чистоти та праведності, тому що Ти дав нам заставу Своєї обітниці - Твого Сина.

Одне слово:Для нас народився Ісус

login:
password: