Запитай у давнішого покоління

Йов 8:1-22

(8,9): Поспитай в покоління давнішого, і міцно збагни батьків їхніх, бо ми ж учорашні, й нічого не знаєм, бо тінь наші дні на землі

1. Ми ж учорашні (1-10)

Білдад був правий, коли казав Йову, що потрібно мати почуття історії. Але його помилка була така сама, як у Еліфаза, та в 42 розділі Бог докоряв його за те, що він в своїх словах говорив про Бога невірно. Білдад допустив, що проблема Йова - це якийсь особливий його гріх, або його дітей (4). Бог справедливий, і якщо Йов чистий та правий, та якщо він помолиться Богу і буде шукати Його, то Бог відновить Йова. Білдад визнав своє незнання. Ми повинні дивитися на Божу історію, та шукати відповіді у людей, які жили раніше, та в свій час вирішували такі ж самі проблеми.

2. Отакі то дороги всіх тих, хто забуває про Бога! (11-22)

Ми повинні мати глибокий корінь в Бозі, інакше ми загинемо, як очерет без вологи та як рослина, яку посадили на каміннях. Покладатися на когось, чи щось крім Бога, - це все одно, що опертися на павутиння. Якщо людина постійно шукає Бога, то Бог відновить його щастя. Йову не потрібні були друзі, які шукають причину його проблем, йому потрібні друзі, які б молилися за нього.

Молитва: Господи, навчи мене почуттю історії, допоможи мені мати глибокий корінь в Тобі.

Одне слово: Мати почуття історії

login:
password: