Йов підтверджує свою невинність

Йов 2:1-13

(3): І сказав Господь до сатани: Чи звернув ти увагу на раба Мого Йова? Бо немає такого, як він, на землі: муж він невинний та праведний, який Бога боїться, а від злого втікає. І він ще тримається міцно в своїй невинності, а ти намовляв був Мене на нього, щоб без приводу його зруйнувати

1. Шкіра за шкіру! (1-10)

Йов підтвердив свою невинність, так що сатана бентежив Бога проти Йова безпідставно. Але сатана не здався так просто. Він запропонував випробувати Йова, вразивши його тіло. Бог й на цей раз дозволив сатані, і він вразив тіло Йова злим гнояком. Йов сів у попіл та шкрябав себе шматком черепка; його жінка стала спокушати його зневажити Ім’я Бога та померти. Вона не була добрим помічником, та Йов докоряв її говорячи: "Ти говориш отак, як говорить яка з божевільних!... Чи ж ми будем приймати від Бога добре, а злого не приймем?" Йов визнав суверенітет Бога та надіявся на Нього. Він не попустив своїй жінці.

2. Троє приятелів Йова (11-13)

Три друга Йова прийшли, щоб втішити його. Коли вони побачили його скорботи, то навіть не мали, що сказати. Вони розідрали на собі одяг, посипали голови попелом та сиділи перед Йовом мовчки протягом семи днів. Так вони хотіли розділити його горе.

Молитва:Господи, допоможи мені берегти чистоту та невинність серця в надій на Тебе та в служінні Тобі кожний день.

Одне слово:Не піддавайся спокусам сатани

login:
password: