Не робіть компромісу з ідолопоклонством

Повторення Закону 7:1-26

(6): бо ти святий народ для Господа, Бога свого, тебе вибрав Господь, Бог твій, щоб ти був Йому вибраним народом зо всіх народів, що на поверхні землі

1. Дорогоцінна власність Бога (1-10)

Бог вибрав синів Ізраїля не через те, що вони мали якісь особливі якості, а для виконання обіцянки, що дав Бог Авраамові. Тому Божий народ не повинен бути гордим чи самоправедним. Вони вибрані серед всіх народів лише по милості Бога і їхній найбільший скарб - це Сам Бог. Бог знав слабкість людини та легкість, з якою гріх може підкорити людину. Тому, коли Його люди ввійдуть у обіцяну землю, то не повинні вступати в союз з мешканцями цієї землі, не повинні поріднюватися з ними, вони повинні винищити всі місця поклоніння ідолам, інакше гріхи хананеян приліпляться до них. Бог здобув собі народ Ізраїля і уклав з ними заповіт, тому вони повинні бути Його святим народом.

2. Слухайтесь Божого слова (11-26)

Якщо Ізраїль дотримуватиметься Божого слова і слухатиметься Божого закону, Бог зберігатиме заповіт любові, що уклав з Авраамом, і благословить народ в усьому. Ізраїльтяни будуть успішними не завдяки власним здібностям, а тому, що таке Боже благословіння. Божому народу не треба боятися битви з безбожниками, навіть, якщо ті здаються сильними. Божі люди мають довіряти Божій любові і силі та зберігати Боже благословіння.

Молитва: Господи, допоможи мені слухатися Твого слова і жити під Твоїм благословінням.

Одне слово: Зберігати Боже благословіння

login:
password: