Зцілення біснуватого хлопця

Марка 9:14-29

(23): Ісус же йому відказав: Щодо того твого коли можеш, то тому, хто вірує, все можливе!

1. Та вони не змогли (14-18)

Коли Ісус з трьома учнями спустився з гори, Він знайшов, що учні сперечаються з книжниками. Навколо зібралося багато люду. Коли Ісус поцікавився причиною суперечки, вийшов один чоловік і сказав, що привів до учнів свого біснуватого сина, щоб вони вигнали біса, але вони не змогли. Хоча раніше учні уздоровлювали хворих та виганяли бісів, цого разу вони були безсилі. В духовному світі попередній досвід малокорисний. Набагато важливіше яку я зараз маю віру.

2. Тому, хто вірує, все можливо (19-27)

Ісус, не міг залишити все так, ніби диявол переміг. Тому Він наказав батькові привести хлопця. Коли його привели, демон почав його бити і кинув на землю. Ісус запитав батька, коли це сталося з хлопцем. Відповідь батька свідчила про його відчай і маловірство. Хоча він прийшов до Ісуса, проте його сумніви заважали роботі Бога. Тому Ісус, перш за все, зцілив невір'я батька. Після цього Ісус вигнав біса. У нас може бути багато проблем, але для Ісуса проблем немає, аби ми тільки мали віру.

3. Чому ми не могли вигнати його? (28,29)

Учні запитали Ісуса про причину своєї невдачи. Ісус відповів, що цей демон міг вийти лише від молитви та посту. Вигнання демонів - це духовна війна. Наша сила та наша перемога - це правильні стосунки з Господом. Піст та молитва допомогають нам протистояти дияволу та мати відносини з Богом.

Молитва: Господи, допоможи приходити до Тебе з повною вірою і без жодного сумніву. Домопожи мені не нехтувати духовною дисципліною та тренувати себе в благочесті.

Одне слово: Тому, хто вірує, все можливо

login:
password: