Оце муж, Цема ім'я йому

Захарія 6:1-15

(12): І скажеш до нього, говорячи: Так говорить Господь Саваот, промовляючи: Оце муж, Цема ім'я йому, і зо свого місця виросте він, і збудує храм Господнього

1. Чотири колісниці (1-8)

Це видіння схоже на перше (1:8). В першому видінні чотири коня повернулися зі звітом про те, як вони обійшли землю. В цьому видінні чотири колісниці намагаються обійти всю землю. Бог є Суверенним правителем всієї землі. Хоча війни, голод та епідемії є результатом людського гріху, але Бог контролює все. Колісниці обійшли всю землю та повернулися, щоб оголосити Божу перемогу.

2. ЦЕМА збудує храм (9-15)

Бог наказав Захарії взяти в старшини народу золота й срібла та зробити корону і покласти її на голову первосвященика Ісуса. Це вказує на Ісуса Христа, що став пророком, священиком та царем над новим Ізраїлем, священниками царськими, особистою власністю Бога на цій землі (1Пет. 2:9). Ісус - ЦЕМА від дома Давида - збудує істинний храм - храм нерукотворний. Храм Його Тіла було зруйновано злими людьми; але Він воскрес з мертвих на третій день та став наріжним каменем.

Молитва: Слава Тобі, Боже, верховний правитель всієї землі. Допоможи нам збудувати Твій храм на землі (15,16)

Одне слово: Цема збудує храм

login:
password: