Ісус кличе митника Левія

Марка 2:13-17

(14): А коли Він проходив, то побачив Левія Алфієвого, що сидів на митниці, і каже йому: Іди за Мною! Той устав, і пішов услід за Ним

З самого початку Свого служіння Ісус закликав грішників покаятися. Паралітик був одним з них. Він не робив того, що повинен був робити. Багато людей паралізовано гріхом і уникають відповідальності і прийняття самостійних рішень. Левій був іншим. Колись він зробив вибір у своєму житті і став митником. Обкрадаючи свій народ, він розбагатів. Зовні це принесло в його життя успіх. Але в душі він відчував себе зневаженим і самотнім. Ніхто не спілкувався з ним. У нього не було жодного справжнього друга. Левій ніколи не думав, що житиме так. Він сподівався жити зовсім інакше. Але зараз він не знав, як змінити своє життя і не мав сил.

1. "Іди за Мною" (13,14)

Проходячи Ісус побачив Левія, що самотньо сидів на митниці. Ісус знав, що у нього був час духовної кризи і що із-за своїх гріхів Левій зовсім вибився з сил, втратив всякий напрям в житті і став покидьком суспільства. Але Ісус запросив його стати Своїм учнем. Левій не вагався: він покаявся, залишив старе життя і послідував за Ісусом (14б). Слово Ісуса дало Левію силу змінитися. Він став учнем Ісуса тільки завдяки благодаті Бога.

2. "Я не прийшов кликати праведних, але грішників" (15-17)

Зустріч з Ісусом змінила життя Левія. Він захотів поділитися тим, що мав, з іншими. Він запросив до себе інших митників, щоб і вони зустрілися з Ісусом. Фарисеї не покаялися, тому були завжди незадоволені й критикували Ісуса. Ісус пояснив їм, для чого Він прийшов у цей світ. Прочитайте вірш 17. Я прийшов до Ісуса не тому, що гідний, а тому, що усвідомлюю себе грішником.

Молитва: Господь, дякую Тобі за те, що Ти покликав мене під час духовної кризи. Сьогодні перебувай у моєму серці.

Одне слово: Ісус прийшов, щоб кликати грішників

login:
password: