Ісус зцілює розслабленого

Марка 2:1-12

(5): А Ісус, віру їхню побачивши, каже розслабленому: Відпускаються, сину, гріхи тобі!

Коли Ісус повернувся до Капернауму, знову зібрався натовп. Ісус учив їх слова Бога, коли четверо друзів незвичайним способом доставили свого хворого друга до Його ніг. У їх рішучих і впевнених діях і в хворому Ісус побачив віру. Вони чекали, що Ісус просто зцілить параліч, але Ісус зробив набагато більше.

1. Відпускаються тобі гріхи твої (1-5)

Зовнішньою проблемою хворого був його параліч. Ісус міг просто зцілити цю хворобу, але це не допомогло б хворому по суті. Його корінною проблемою був гріх. У першу чергу ця людина була духовним паралітиком. Цей гріх мучив його і зробив жалюгідним і безсилим. Безсилля - це серйозний гріх. Тільки Ісус може вирішити цю проблему, тому що Він помер на хресті і воскрес для нашого прощення та зцілення. Ісус прийшов у цей світ, щоб пробачити і звільнити безсилих грішників. Він прощає та зцілює від гріхів, які мучать нас і позбавляють духовної сили.

2. Уставай та й ходи (6-12)

Книжники не знали, що корінна проблема людини - це проблема гріха. Вони були дуже гордими, щоб прийняти прощення гріхів від Ісуса. Тому Ісус показав їм, як сильно змінюється життя людини, яка вирішила цю проблему. Почувши наказ Ісуса, цей чоловік скромно скорився. Ланцюги гріха, що зв'язували його дух, і параліч, що зв'язував його тіло, зникли. Тепер він став вільний. Зі словами прощення Ісус звертається й до нас.

Молитва: Господь, дякую за Ісуса, Який прийшов, щоб перетворити ні на що не придатних грішників на корисних людей.

Одне слово: Встань з ліжка духовного безсилля

login:
password: