Посуха, голод та меч

Єремія 14:1-22

(22): Хіба є між марними божками поганів такі, що спускають дощі? І чи небо саме дає зливу? Чи ж не ти - Господь Бог наш? Тому-то на Тебе надіємось ми, бо ти все це чиниш

1. О Боже, зроби щонебудь! (1-16)

Жахлива посуха знищила урожай землі, як Єремія і пророкував. Бог - це Надія та Спаситель для Свого народу (8), але люди відвернулись від Нього та служили ідолам. Бог простягнув Свої руки для суду і навіть молитва Божого слуги залишалась без відповіді. Голод послідує за посухою, а потім меч Вавилона будет розорювати Єрусалим. Брехливі пророки говорили неправду, обіцяючи мир та благополуччя. Але вони перші будуть покарані за це. Бог кликав Своїх людей до покаяння.

2. "Хай заходять удень та вночі мої очі слізьми" (17-22)

Єремія оплакувал свій народ з розбитим сердцем, тому що тільки з Богом їх надія. Тільки Він один може спасти їх від посухи, голоду та меча. Бездушні ідоли не можуть посилати дощ; тільки Бог може зробити це. Наша надія в Ньому. Він готовий простити тих, хто приходить до Нього з покаянням.

Молитва: Господь, прости мої гріхи та очисти мене від неправди. Поверни серця нашого народу до Тебе та зціли нашу землю.

Одне слово: Тільки з Богом наша надія

login:
password: