Балак, Валаам і ослиця

Числа 22:1-41

(30,31): І сказала ослиця до Валаама: Чи ж я не ослиця твоя, що ти їздив на мені, скільки живеш, аж до цього дня? Чи ж справді звикла я робити тобі так? І він відказав: Ні! І відкрив Господь очі Валаамові, і побачив він Господнього Ангола, що стоїть на дорозі, а його витягнений меч у руці його. І схилився він, і впав на обличчя своє

1. Страх Балака (1-20)

Коли Балак, цар Моаву, побачив, що Ізраїль здолав амореїв, він сильно злякався. Він послав кликати Валаама, відомого чародія з Вавілонії, щоб проклясти ізраїльтян. Валаам молився про це, і Бог відповів йому, що він не повинен проклинати Ізраїль. Валаам відмовився йти, але цар не залишав його. Він запропонував Валааму величезні багатства (18,19). Валаам хотів отримати нагороду, і пішов до царя.

2. Ослиця Валаама (21-41)

Ослиця Валаама була мудріша за свого господаря. Хоча Бог не заборонив Валааму іти до Балака, Він ясно показав, що в цьому не має Його волі. Сподіваючись, що він зможе знайти шлях і отримати нагороду і не прогнівити Бога, Валаам пішов до царя. Це була дорога погибелі (32), і, якби не ослиця, Валаам загинув би.

Молитва: Господь, допоможи мені бути розумнішим за віслюка і догоджати Тобі всім серцем

Одне слово: Будь мудріший від ослиці

login:
password: