Валаам благословляє Ізраїль

Числа 23:1-26

(19,20): Бог не чоловік, щоб неправду казати, і Він не син людський, щоб Йому жалкувати. Чи ж Він був сказав і не зробить, чи ж Він говорив та й не виконає? Оце я одержав наказа поблагословити, і поблагословив Він, і я того не відверну!

1. "Я взяв тебе, щоб ти прокляв моїх ворогів" (1-12)

Хоча Балак найняв Валаама, щоб той прокляв Ізраїль, Бог не проклинає Свій народ і Валаам був неспроможний зробити це. "Що ж я буду того проклинати, що Бог не прокляв був його? І що ж буду казать зло на того, що гніву на нього не має Господь?" (8). Хоча сатана хоче проклясти народ Божий, він не має такої влади.

2. "Кінець мій хай буде як його!" (10)

Бог вирішив благословити Ізраїль. Валаам відчув, яке велике благословіння Бога і сказав: "Хай душа моя вмре смертю праведних, і кінець мій хай буде такий, як його!" (10). Хоча вибраний народ Божий може зустрічатися з різними труднощами, але Бог приготував для нас найкращий кінець - вічне Небесне Царство і вічне життя разом з Богом.

3. "Що буде промовляти Господь, те зроблю" (13-26)

Бог пильнував над Ізраїлем, був з ними, оберігав їх від гріхів, вибрав їх на Свою славу, тому ніяке зло і ніяка ворожба не мали проти них сили. Валаам не міг сказати нічого проти волі Бога, тому замість прокляття виголосив благословіння.

Молитва: Господи, дякую Тобі за Твою чудову благодать, що спас нас від влади сатани, від прокляття гріха і піклуєшся і охороняєш нас. Прийди і живи сред нас. Захисти мене від мого ворога, сатани, і дай мені перемогу

Одне слово: Бог благословляє Своїх людей

login:
password: