Успадкування землі

Числа 34:1-35:34

(35:33,34): І не збезчестите того Краю, що ви в ньому, бо та кров вона безчестить Край, а Краєві не прощається за кров, що пролита в ньому, як тільки кров'ю того, хто її пролив. І не занечистиш того Краю, що ви сидите в ньому, що Я пробуваю серед нього. Бо Я Господь, що пробуваю посеред синів Ізраїлевих!

1. Межі Ханаану (34:1-29; 35:1-8)

Ще перед тим як земля була завойована, Бог встановив межі спадку для кожного племені. Ізраїльтани ввійшли в землю з відчуттям перемоги - земля вже належала їм. Бог також дав повне забезпечення Своїм слугам, левитам, і, таким чином, не дозволив духу заздрощів зруйнувати народ. Божі люди повинні жити разом, в мирі один з одним.

2. Міста для сховища (35:9-34)

Шість міст з тих, що були віддані левитам, призначили містами для сховища. Людина, що випадково когось вбила, могла втекти в одне з цих міст і знайти притулок до часу свого суду. Бог карає грішників і захищає невинних. Людське життя має велику цінність для Нього, тому що ми створені по Його образу. Кровопролиття робить землю нечистою (33), і повинно відбутись викуплення. Винуватого потрібно покарати, а дух помсти знищити. Бог не хоче, щоб земля, в якій Він живе була занечищена.

Молитва: Господи, навчай мене Твоєму милосердю. Живи в мені і роби мене чистим. Забери кровопролиття і помсту з наших сердець і нашої землі

Одне слово: Бог живе зі Своїм народом

login:
password: