Божий суд над ідолослужнням

Числа 33:1-56

(3,4): І рушили вони з Рамесесу першого місяця, п'ятнадцятого дня першого місяця, другого дня по Пасці вийшли Ізраїлеві сини сильною рукою на очах усього Єгипту. А Єгипет ховав, кого побив Господь серед них, кожного перворідного, а над їхніми богами зробив Господь суди

1. Обзор історії виходу (1-49)

В віршах 1-49 описаний вихід Ізраїлю з Египту їхні стоянки та подорож пустелею до рівнин Моаву. Смерть Аарона була віхою в історїї (38). Звільнення ізраїльтян від єгипетського рабства було Божим судом над богами Єгипту. Бог вразив серце Єгипту і, в той час, як Ізраїль відправлявся в дорогу, єгиптяни ховали своїх перворідних. Тільки по благодаті Бога Ізраїль уникнув Його суду.

2. Понищите всіх ідолів, виженіть ідолопоклонників (50-56)

Ідолопоклонство - це прагнення людини ігнорувати Бога і створити свою власну релігію. Є і давні і сучасні приклади ідолопоклонства. Бог не хоче, щоб Його люди ішли на компроміс з ідолами або спілкувались з ідолопоклонниками. Він наказав Своєму народу викорінити ідолослужіння з Хананану. Якщо вони залишать хоч маленький зашок ідолослужіння, то Бог зробить з ними те, що планував зробити з безбожними хананеями.

Молитва: Господи, вирви з мого серця всіх ідолів і живи в мені як мій єдиний Господь і Господар мого серця

Одне слово: Бог ненавидить ідолослужіння

login:
password: