Для чого ви стримуєте серце Ізраїлевих синів?

Числа 32:1-42

(6,7): І сказав Мойсей до Љадових синів та до синів Рувимових: Чи брати ваші підуть на війну, а ви будете тут сидіти? І для чого ви стримуєте серце Ізраїлевих синів від переходу до того Краю, що дав їм Господь?

1. "Не перепроваджуй нас через Йордан!" (1-15)

Прийшов час перейти через Йордан і завоювати землю обітованну. Але коліно Рувимове і Гадове захотіли розміститись на східному березі Йордану замість того, щоб переходити його. Воювати за обіцяну землю було важким завданням і потребувало від кожного повної самовіддачі. Мойсей докоряв цим двом колінам: "Чи брати ваші підуть на війну, а ви будете тут сидіти?" Егоїзм розповсюджується швидко. Це гріх. На протязі 40 років старше покоління вимерло з-за того, що деякі люди насаджували невір'я в серцях людей. Тепер знову з'явилась небезпека, що приклад декількох егоїстичних людей забере мужність у всієї армії. Божі люди повинні вибирати важкий шлях покори, а не легкий шлях догоджання плоті.

2. Ми підемо воювати попереду всіх (16-42)

Коліна Рувима і Гада наполягали на тому, що вони не тікають від боротьби; їм просто сподобалась земля на східному березі. Вони сказали, що першими перейдуть через Йордан і вступлять в битву. Мойсей погодився.

Молитва: Господи, ми зараз у великій битві з сатаною, допоможи мені не шукати легкий шлях, але до кінця вірно боротись

Одне слово: Кожен повинен боротися

login:
password: