Стережи серце своє

Приповісті 4:1-27

(23): Пильно бережи своє серце, бо з них - витоки життя

1. Початок премудрості (1-19)

Добрі батьки хочуть дати своїм дітям усе. Але найкраще, що може дати батько сину - це слово Бога, бо слово Бога - джерело мудрості. Щоб знайти мудрість, треба усім серцем триматися слова Бога (4), треба набувати її у всякій справі(5-7), треба шанувати її (8). Якщо ми мудро станемо на дорогу правди і будемо уникати шляхів безбожників, то будемо ходити у світлі і матимемо чіткий напрям життя (11-18).

2. Пильно бережи своє серце (20-27)

Наше серце повинно належати лише Самому Богові. Якщо серце стає розпусним, то воно приведе до смерті та вічної загибелі. Як нам берегти своє серце? "Відкинь від себе лукавство вуст і віддали далеко від себе неправедність губ. Хай твої очі дивляться прямо, а повіки твої хай погодуються з правдою. Прокладай прямі стежки для своїх ніг, - випростовуй твої дороги" (24-26). Ми повинні поступати у відповідності до Божої правди, навіть якщо це не прийнято у суспільстві. Якщо ви віддаємо серця Богові і Його слово живе в нас, то Він береже нас від злого. Він допоможе нам ходити шляхом праведності.

Молитва:Господи, допоможи мені триматися за Твоє слово усім серцем і мати Твою мудрість. Допоможи мені пильно берегти своє серце і своє життя чистим

Одне слово:Стережи своє серце

login:
password: