Паси ягнята Мої

Івана 21:15-25

(15): Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!

1. Чи ти любиш Мене? (15-17)

Це була перша особиста розмова Петра з Ісусом після тієї ганебної зради в ніч арешту Ісуса. Ісус поставив Петру тільки одне питання: "Чи ти любиш Мене?" Для християнина в любові до Ісуса є все. Ми любимо Ісуса, тому що Він першим полюбив нас. Святий Августин сказав: "Люби Бога й роби все, що хочеш". Якщо ми істинно любимо Ісуса, то не зможемо жити егоїстично. Ісус відповів на сповідь любові Петра словами: "Паси ягнята Мої". Якщо ми дійсно любимо Ісуса, то повинні любити й піклуватися про Його ягнят.

2. Іди за Мною (18-25)

Коли Петро спочатку пішов за Ісусом, у нього було багато власної старанності. Зараз прийшов час для нового рішення. Петро вже знав ціну слідування за Ісусом. Дотепер він порівнював себе з Іваном, але запрошення Ісуса - особисте, і вимагало особистого рішення. Ніхто не може вирішити за нас стати учнем Ісуса. Яке твоє рішення?

Молитва: Господь, допоможи мені йти за Тобою й пасти Твоїх ягнят

Одне слово: Люби Ісуса

login:
password: