Господь поставив противників

1 Царів 11:14-43

(38): І станеться, коли ти слухатимешся всього, що Я накажу тобі, і підеш Моїми дорогами, і робитимеш добре в очах Моїх, щоб виконувати постанови Мої та заповіді Мої, як робив раб Мій Давид, то Я буду з тобою, і побудую тобі міцний дім, як Я збудував був Давидові, і дам тобі Ізраїля

1. Гадад та Резон (14-25)

Коли серце Соломона відвернулося від Господа і привернулося до його жінок та їх ідолів, Господь поставив йому супротивників. Одним з них був Гадад з Едому. Коли Йоав винищив всіх чоловіків в Едомі, Гадад втік до Єгипту. Після смерті Давида, він повернувся в Едом, що межував з Ізраілем на півдні. Його зв'язки з Єгиптом робли його сильним супротивником. Іншим ворогом став Резон, головнокомандуючий Гадад'езера. Після того, як Давид розбив військо Гадад'езера, Резон втік до Дамаску і став царем Сірії, на півніі від Ізраїлю.

2. Єровоам, син Неватів (26-43)

Справжній противник був всередині. Це було ідолослужіння. Бог хотів наказати Ізраїля, тому що Соломон штовхнув його до гріху. Єровоам був здібним юнаком і справжнім лідером. Одного разу він зустрів пророка Ахійя. І той звістив, що якщо він буде коритися Богу і берегтиме Його заповіді, то Господь поставить його царем над десятьма колінами Ізраїлевими, як свого часу поставив Давидове царство.

Молитва:Господи, бережи моє серце від ідолів. Захисти мене від зовнішніх і внутрішніх ворогів.

Одне слово:Ми потребуємо Божого захисту

login:
password: