Ісус наділений людською природою

Євреям 2:14-18

(14,15): А що діти стали спільниками тіла та крови, то й Він став учасником їхнім, щоб смертю знищити того, хто має владу смерти, цебто диявола, та визволити тих усіх, хто все життя страхом смерти тримався в неволі

1. Його смертю ми звільнені (14,15)

Бог послав Ісуса не як ангела, а як вразливу людину, щоб Він був причетний людській природі і винищив диявола. Диявол захоплює силою смерті і поневолює страхом. Ісус смертю і воскресінням знищив голову диявола. Він звільнив тих, хто все життя від страху смерті були в рабстві (Лк. 1:74,75).

2. Милосердний Первосвященик (16-18)

Ісус прийшов не ангелом, а в образі людини, щоб служити нащадкам Аврама. Нащадки Аврама - це віруючі. Ісус став подібним людині. Він страждав, коли ми спокушалися. Щоб покорятися, Він боровся. Ісус покорився смерті, щоб служити Богові належним чином і викупити наші гріхи. Для нас Він став милосердним і вірним Первосвящеником. Ісус знає всю нашу неміч і може допомогти в спокусі.

Молитва:Господи, дякую за те, що Ти винищив диявола, що має владу смерті і викупив мене, щоб я міг служити Тобі. Дякую за те, що Ти для мене милосердний і вірний Первосвященик.

Одне слово:Ісус знищив диявола

login:
password: