Соломонові багатство і мудрість

1 Царів 10:1-29

(9): Нехай буде благословенний Господь, Бог твій, що вподобав тебе, щоб посадити тебе на Ізраїлів трон, через Господню любов до Ізраїля навіки. І Він настановив тебе царем, щоб чинити право та справедливість

1. Візит цариці Шеви (1-13)

Цариця Шеви з багатими дарами прибула до Єрусалиму Вона чула про Соломонову мудрість та славу і прийшла випробувати його. Вона загадала йому найважчі питання, які лише могла. Соломон повністю задовольнив її цікавість. Вона прославила Бога, Який так полюбив Ізраїль, що дав йому царем Соломона, і використовував його багатство і славу, щоб творити суд і правду.

2. Соломонові розкоші (14-29)

Силу і багатство Соломона символізували п'ятсот золотих щитів, що він поставив в своєму палаці та величний трон. Всі царі світу, почувши про Соломонову мудрість, що дав йому Господь, шукав аудієнції в Соломона. Але, отримавши богатство, мудрість і славу, Соломон став гордим. Він не слідував Божому слову: привозив лошаків з Єгипту, збирав золото і привів багатьох жінок (Повт.17:16-17). Отримавши все в цьому світі, він загубив Бога. Соломон посіяв насіння розбещеності, яке принесло гіркі плоди.

Молитва: Господи, допоможи мені жити згідно з Твоїм словом і бути джерелом благословення.

Одне слово: Використовуй Божі благословення для Його слави

login:
password: