Царювання Соломона

1 Царів 2:1-46

(2б): а ти будеш міцний та станеш мужем

1. Будеш міцний (1-4)

Перед смертю Давид заповідав Соломонові бути міцним та мужнім, а також коритися слову Бога. Для Давида те, що його син Соломон посів на його престолі, було виконанням Божих обіцянок. Щоб це благословіння Бога продовжувалось і в майбутніх поколіннях, Соломон та його нащадки повинні були стерегти свої дороги перед Господом і ходити перед лицем Бога в правді. Давид бажав, щоб Соломон засновував своє царство на праведності та на вірі в Божі обіцянки. Віра в Божі обіцянки і покора Його слову вимагають мужності.

2. "Ти зробиш за своєю мудрістю" (5-46)

Давид знав, що є люди, які чекають можливості скинути Соломона і захопити царство, але також є і віддані люди, яких потрібно винагородити. Перед своєю смертю Давид дав Соломону ясні вказівки стосовно цих людей і сказав йому: "І ти зробиш за своєю мудрістю" (5-9). Соломон дочекався слушної нагоди і позбувся кожного - Йоава, Шім'ї та Адонії. Він міцно заснував свій престол.

Молитва:Господи, допоможи мені бути твердим та мужнім, щоб коритись Твоєму слову. Дай мудрість і терпіння в ставленні до Твоїх ворогів.

Одне слово:Будь мужній

login:
password: