Ізраїль забув Бога

Єремія 2:1-37

(13): Бо дві речі лихі Мій народ учинив: покинули Мене, джерело живої води, щоб собі подовбати водозбори, водозбори поламані, що води не тримають.

1. Пам'ятаю твою першу любов (1-13)

Ізраїль був святою нареченою Бога. Він любив Бога і пішов за Ним в пустелю. Бог кормив турбувався і захищав його. Потім Ізраїль обміняв славу Бога на марнотних ідолів. Хто слідує за марнотними речами, стає марнотним. Ізраїль зробив два гріха: він забув Бога, джерело живої води, і подовбав водозбори поламані, що води не тримають. Під час труднощів вони не шукали допомоги в Бога, а дивились на інші народи.

2. Звільнені - знову в рабстві (14-37)

Замість того, щоб шукати допомоги від Бога, Ізраїль шукав допомоги від супердержав того часу - Єгипту та Ассирії. Їм не подобались моральні стандарти Святого Бога, тому вони перейняли зручні релігії сусідів і жили під диктовку грішної людської природи. Вони не відчували гріха. В результаті вони стали кандидатами на суд Бога.

Молитва:Господь, обнови мою любов до Тебе, щоб я не йшов за марнотними речами. Допоможи мені кожен день пити з джерела води живої.

Одне слово:Сам Бог - джерело води живої

login:
password: