Шукайте Господа

Софонія 2:1-15

(3): Шукайте Господа, всі покірні землі, хто виконує право Його! Шукайте правди, шукайте смирення, може будете сховані ви в день Господнього гніву!

1. Покайтеся, поки не наступив день суду (1-3)

Пророк попереджає про Божий гнів і прийдешній суд, щоб люди покаялися. Що таке покаяння? Це значить шукати Господа. Господа можуть знайти тільки ті, хто упокорює себе, щоб коритися Божим заповідям. Давайте шукати Господа (3). Це єдиний спосіб уникнути дня Божого гніву.

2. Богові будуть поклонятися всі народи (4-15)

Гнів Бога приготований не тільки для юдейського народу. Бог любить увесь світ. Тому Його гнів виллється на навколишні народи – филистимлян, моавитян, амонітян і Куш (верхній Нил) і на могутню імперію, що вже починає валитися – Ашшур (Ассирію). Бог знищить всіх богів землі, щоб люди всіх народів поклонялися Йому (11). Бог сердечно бажає, щоб увесь світ боявся Його, любив Оце каже Син Божий, що має очі Свої, як полум. Покайся й відчини двері Його й поклонявся тільки Йому.

Молитва:Господь, дай мені смиренне й розкаюване серце, щоб я шукав і знайшов Тебе. Приведи людей всіх народів до покаяння й віри в Ісуса.

Одне слово:Нехай увесь світ шукає Господа

login:
password: