До церкви в Смірні - бути вірним до смерті

Об’явлення 2:8-11

(10): Не бійся того, що маєш страждати! Ось диявол вкидатиме декого з вас до в'язниць, щоб вас випробувати. І будете мати біду десять день. Будь вірний до смерти, і Я тобі дам вінця життя!

1. Убогий, але багатий (8,9)

Ісус - це Перший і Останній, Котрий був мертвий й ожив. Крім Нього немає Бога (Іс.44:6). Віруючі в Смірні терпіли переслідування з боку язичників, що поклонялися імператорові, а також від вороже настроєних Юдеїв. Вони були бідні матеріально і пройшли скорботу, але духовно вони були багаті, бо мали любов і віру.

2. Вінець життя (10,11)

Незважаючи на те, що ці віруючі сильно страждали, Ісус не співчував їм по-людськи, а нагадав, що їхнім справжнім ворогом є сатана. Він наставляв їх не боятися нічого, навіть в’язниць, говорячи: "Будь вірний до смерті, і Я тобі дам вінця життя!". Ісус обіцяв, що переможець не буде пошкоджений від другої смерті. Бог вірний і вимагає вірності від нас.

Молитва:Господь, дякую Тобі за те, що Ти дав мені багатство в Ісусі. Допоможи мені бути вірним Тобі в малому й у великому. Допоможи мені бути вірним до смерті.

Одне слово:"Будь вірний до смерті"

login:
password: