Де Бог правосуддя?

Малахія 2:17-3:5

(3:1): Ось Я посилаю Свого Ангола, і він перед обличчям Моїм приготує дорогу. І нагло прибуде до храму Свого Господь, Якого шукаєте ви, і Ангол заповіту, Якого жадаєте. Ось іде Він, говорить Господь Саваот!

1. Де Господь? (2:17-3:1)

Бог викривав Свій народ в тому, що вони казали: "Кожен, хто чинить лихе, той добрий у Господніх очах, і Він у них уподобання має". В той час скрізь панувало розбещення та неправда, і любям здавалося, що Бог ігнорує їх проблеми. Вони думали, що правосуддя ніколи не прийде. Але пророк запевнив їх, що Господь точно прийде. С початку Він пошле Свого Ангола, який приготує шлях Господу (Іван Хреститель). Тоді несподівано прийде Господь, Якого вони так шукали.

2. “Хто встоїть, коли Він з'явиться?” (2-5)

Багато людей легковажно відносяться до дня Господа. Вони думають, що Господь, коли прийде, тільки покладе на голову вінець, скаже: "ти так багато страждав", і таке інше. Але Господь, коли прийде, буде як плавильний вогонь. Він буде праведно судити кожного по його вчинкам. Він очистить Своїх слуг від гріху і неправди та відновить їх для того, щоб вони поклонялися та служили Йому. Все лихе, нечисте, що не може ввійти в Небесне Царство, буде спалено в вогні. Чарівники, перелюбники, клятвопорушники, ті, що обманювали та утискали слабкого, що не бояться Господа, не зможуть стояти перед Ним. Щоб суд Господа не застав нас зненацька, ми повинні підготуватися до Його приходу через розкаяння, віру та послух Ісусу Христу.

Молитва: Господь, віднови та очисти мене, щоб я міг зустріти Ісуса, коли Він прийде знову.

Одне слово: “Він, як огонь той у золотаря”

login:
password: