Вісник Господа Саваота

Малахія 2:1-9

(7): Бо уста священикові знання стережуть та Закона шукають із уст його, бо він Ангол Господа Саваота

1. “Щоб Іменню Моєму давати хвалу” (1-3)

Господь закликає священників покаятися та давати хвалу імені Бога ізраїлевого. Хвалити ім'я Господнє - це не тільки співати красиві пісні в Храмі. Хвалити ім'я Господа - це перш за все боятися Бога та благоговіти перед Ним у всіх своїх справах. Якщо цього не станеться, то Господь оберне благословіння священника на прокляття, забере в них силу та повагу, покриє нечистотою й соромом їхне обличчя. Бог не потребує сервісу, Він хоче поклоніння.

2. Заповіт життя та миру (4-6)

Бог закликає священників наслідувати заповіт Бога з синами Леві. Під час виходу з Єгипту весь народ поклонявся золотому теляті. Але Левити залишилися вірними Богу. Вони вийшли до Мойсея (Вих.32:26,29). Тоді Бог освятив Левитів та відокремив їх на служіння. Пізніше Бог склав заповіт миру зі священиком Фінеасом, коли той “показав ревність по Своєму Богу” (Чис.25:12,13). Він ходив перед Богом, казав правду та відвернув багатьох людей від їх гріхів.

3. Священик має бути вісником Господа (7-9)

У священиків дуже особлива і дуже відповідальна місія: вони є вісниками Бога. Від священиків чекають закона та волі Бога. Це дуже благословенне служіння. Але вони самі відійшли від заповіді Бога і стали спокусою для багатьох. Тому Бог принизив їх серед народу.

Молитва:Господи, спрямуй моє серце до того, щоб хвалити Тебе та ходити в страху Господньому. Допоможи мені стати плідним вчителем Біблії.

Одне слово:“Бо він Ангол Господа Саваота”

login:
password: