Бог докоряє роздратованому пророку

Йона 4:1-11

(11): А Я не змилувався б над Ніневією, цим великим містом, що в ньому більше дванадцяти десятисячок люда, які не вміють розрізняти правиці своєї від своєї лівиці, та численна худоба?

1. Роздратування Йони (1-3)

Місія Йони в Ніневії була успішною, але Йона дратувався. Адже спочатку він не хотів йти в Ніневію через те, що боявся, що ніневітяни покаються і Бог змилується та не знищить їх. Тому зараз єврейський націоналіст Йона дратувався та журився.

2. Урок з рослиною (4-11)

Йона розпочав страйк. Він всівся зі східного боку міста та очікував, коли ж Бог знищить місто. Але замість цього Бог дав йому урок. Він виростив рициновий кущ, щоб закрити Йону від палючого сонця. Йона зрадів цій рослині. Він не заслужив її; це була Божа ласка. Далі Бог послав червяка, який підточив рициновий кущ, і той усох. Йона через це дуже засмутився, проте йому не варто було засмучуватись, бо він не заслужив цієї ласки. Йоні не варто було засмучуватись і через Боже співчуття до грішних людей та худоби, адже до Йони Бог проявив таке ж саме співчуття. Бог бажає, щоб всі люди покаялись та спаслись.

Молитва:Господи, пробач мені мій егоїзм та навчи мене широті Твоєї милості.

Одне слово:Бог любить всіх людей

login:
password: