Я поставлю упалу Давидову скинію

Амос 9:1-15

(11,12): Того дня Я поставлю упалу Давидову скинію і проломи в ній загороджу, і поставлю руїни його, і відбудую його, як за днів стародавніх, щоб решту Едому посіли вони, і всі ті народи, що в них кликалося Моє Ймення, говорить Господь, Який чинить оце.

1.Очі Господа на грішний народ (1-10)

Господь стоїть над жертівником, проголошуючи суд, якого ніхто не зможе уникнути(1-6). Бог показав Свою милість Ізраїлю, викупивши їх з рабства в Єгипті. Також Він благословив інші народи. Очі Суверенного Господа тепер дивляться вниз на всі грішні царства. Він зітре їх з лиця землі. Привілей бути Божим народом не може бути вибаченням за гріх. Бог відсіє грішників, як полову відсівають від пшениці. Але навіть серед суду Бог завжди залишає святий залишок, який є надією для світу.

2.Бог поставить упалу Давидову скинію (11-15)

Божа обіцянка Ізраїлю почала виконуватись, коли Ісус послав Своїх апостолів в язичницький світ (Дії 15:13-18). Ця обіцянка буде повністю виконана, коли Ісус прийде відновити правильний порядок творіння і встановить Боже царство на землі, як воно є на небі. Бог сказав: "Того дня Я поставлю…"

Молитва:Господь, нехай буде воля Твоя і нехай прийде царство Твоє на землю, як воно є на небі. Ми дякуємо Тобі, Господь, за надію, що Ти дав нам.

Одне слово:Ісус ставить Давидову скинію.

login:
password: