Судимі за вищими стандартами

Амос 2:4-16

(4): Так говорить Господь: За три прогріхи Юди й за чотири цього не прощу: за те, що повідкидали Господній Закон, і постанов Його не стерегли, і що на манівці їх звели їхні лжебоги, за якими пішли їхні батьки.

1. "Повідкидали Господній Закон" (4-5)

Бог гримів в гніві на злочини проти людей в язичницькому світі, але Свій народ Він судив за вищим стандартом – за Своїм словом. Юдеї не підкорялись Божому слову, тому що заблукали серед фальшивих богів. Вони будуть горіти в вогні Божого гніву.

2. Забута благодать (6-16)

Гріхи Північного Ізраїлю були ще жахливішими. Там процвітали несправедливість та жахлива аморальність (6б – 8). Господь вивів їх з Єгипту і годував їх в пустелі. Він дав їм землю Амореїв. Також Він посилав пророків і духовних лідерів, але вони забороняли пророкам говорити Боже слово, а назареїв Божих оскверняли і спокушали вином. Господь потисне їх, як тисне наповнений снопами віз все, що потрапляє під його колеса. Ніхто не втече від Божого гніву.

Молитва:Господь, пробач мої гріхи. Допоможи мені пам'ятати Твою благодать і мати вдячне серце, допоможи старанно дотримуватись Твого слова.

Одне слово:Закон Божий – це Сам Бог

login:
password: