Бо час навернутись до Господа

Осія 10:1-15

(12): Сійте собі на справедливість, за милістю жніть, оріте собі переліг, бо час навернутись до Господа, ще поки Він прийде і правду лине вам дощем

1. Сійте собі на справедливість, за милістю жніть (1-13а)

Ізраїль порівнюється з буйним виноградом. Хоча він виглядав успішним і здоровим, насправді був хворим. Народ поклонявся багатьом ідолам. Люди були глибоко зіпсовані через аморальне поклоніння Ваалу. В країні часто змінювалась влада. Революції, які ішли одна за одною, руйнували державу і наповнювали людські серця злобою. Гріх, який вчинили в Љів'ї (Суд.19), був як гріх Содому, але братовбивча війна, яка відбулась із-за нього, не була Божим методом вирішення проблеми гріха. Це був час сіяти праведність, а не злобу.

2. Не надійтеся на свої власні сили (13б-15)

Коли Ізраїльтяни намагались відновити порядок в країні, збільшуючи армію і сили поліції, їх суспільство стало ще більш зіпсованим і наповненим насилля. Єдина надія для народу – це люди, які з розкаяним серцем шукають Господа.

Молитва: Господи, ми вертаємось до Тебе. Допоможи нам сіяти праведність. Ти наша єдина надія, тільки в Тобі ми можемо принести добрий плід.

Одне слово: Шукай Бога; сій праведність

login:
password: