Коли Божий слуга виглядає як нерозумний

Осія 9:1-17

(7,8): Прийшли дні навіщення, прийшли дні заплати, Ізраїль пізнає оце: Нерозумний пророк цей, шалений муж духа, за численність провин твоїх і велике зненавидження! Єфрем сторож із Богом моїм, пророк пастка птахолова на всіх дорогах його, ненависть у домі Бога його.

1. Бог і Його слуги охороняють землю (1-9)

Все, що робив народ Єфрема, не могло догодити Богу, тому що вони блудодіяли з ідолами. Становище було схоже на часи Суддів (Суд.19). Бог покарає їх і розсіє до Єгипту і Ассирії. Їх гріхи і ненависть до Бога стали настільки великі, що якщо хтось починав навчати їх Біблії, його називали нерозумним і шаленим. Божі слуги стали кандидатами до психіатричної лікарні. Та Божі слуги були єдині, хто разом з Богом охороняв землю.

2. "Стали гидотою, як полюблене ними" (10-17)

Коли Бог спас Ізраїль і піклувався про нього в пустелі, він був таким прекрасним (10). Але вони пішли до Ваалу і стали гидотою, як полюблене ними. Тому Бог вижене їх з зі Свого дому, як чоловік виганяє невірну жінку. Але Бог все ще прагне, щоб Його народ розкаявся і повернувся до Нього.

Молитва:Господи, дай мені сміливість бути нерозумним заради Христа. Допоможи мені зростати в Його образ. Поверни серця нашого народу до Бога з покаянням і вірою.

Одне слово:Нерозумні ті, хто відкидає Бога

login:
password: