Будьте святі

1 Петра 1:13-21

(15,16): але за Святим, що покликав вас, будьте й самі святі в усім вашім поводженні, бо написано: "Будьте святі, Я-бо святий"!

1. Підпережте стегна вашого розуму (13-16)

Багато-хто тільки говорить, та нічого не робить. Бог вимагає від нас дій. Святі вчинки розпочинаються з самоконтролю. Як хтось зможе завоювати світ Євангелією, якщо він не може контролювати власні руки, очі та язик? Замість того, щоб неперестанно говорити про покаяння, ми повинні робити все необхідне, щоб вигнати гріх зі свого життя та стати слухняними Богу. Святість походить від Божої природи, а не від нашої. Щоб стати святим, треба знати Святого Бога та прийняти рішення слухатися Його.

2. Відкуплені дорогоцінною Кров’ю Христа (17-21)

Від Адама та світу ми унаслідували грішне та пусте життя. Та Ісус пролив Свою святу Кров, щоб дати нам нове святе, плідне та славне життя. Ми можемо бути святими, коли усвідомимо ціну, яку Бог заплатив, щоб викупити нас: не срібло чи золото, а Кров Свого непорочного та святого Сина. Крові Ісуса більш, ніж достатньо, щоб покрити наші гріхи та зробити нас святими.

Молитва: Господи, Кров Ісуса – це все, чого я потребую, щоб перемогти гріх та бути святим. Допоможи мені бути духовно бадьорим.

Одне слово: Бог святий, я повинен бути святим

login:
password: