Світильник для Давида

2 Хроніки 21:1-20

(7): Та не хотів Господь погубити Давидів дім ради заповіту, що склав був із Давидом, і як говорив дати світильника йому та синам його по всі дні

1. Божа вірність (1-11)

Господь благословив Йосафата і подарував йому семеро синів. Йосафат намагався добре виховати їх. Але він допустив компроміс, одруживши свого старшого сина з лихою дочкою Ахава. Під її впливом Єгорам повбивав своїх братів разом з іншими князями. Тоді люди повстали проти нього, тому що він йшов проти Бога і через свою злу жінку вів народ від Бога до ідолів. Отакий сильний вплив однієї лихої жінки. Але Господь обіцяв підтримати світильник для Давида і його нащадків назавжди. Це була Божа милість, що зрештою здійснилася в Ісусі. Ми повинні берегти дорогоцінні обіцянки Бога навіть в найтемніший час.

2. Лист від Іллі (12-20)

Пророк Ілля жив у Північному Ізраїлі. Він написав листа Єгораму, в якому дорікав йому і застерігав. Але Єгорам так і не покаявся. Він помер, як і говорив Ілля. І ніхто не жалкував за ним.

Молитва:Господи, дякую Тобі за Твою вірність. Постав жінок з добрим впливом на наші сім’ї і народ. Допоможи берегти Твої обіцянки.

Одне слово:Бог береже світильник запаленим

login:
password: