Промінь надії

2 Хроніки 22:1-12

(11): А Єгосават, дочка царя, взяла Йоаша, сина Ахазії, тай викрала його з-поміж вбиваних царських синів, і дала його та няньку його до спальної кімнати. І сховала його Єгосават, дочка царя Єгорама, жінка священика Єгояди, - бо вона була сестра Ахазії, - перед Аталією, і та не забила його

1. Одна сильна і лиха жінка (1-10)

Після смерті Єгорама царем став його молодший син Ахазія, так як старші всі сини були забиті. Його матір Аталія, була лихою жінкою з північного Ізраїлю і провокувала його на беззаконня. ЇЇ дорадники були на погибель для нього. Єгу вбив Ахазію і його людей в той час, як вони відвідували пораненого Йорама. Його Господь помазав на погибель Ахавого дому, за їх злодіяння. Потім лиха цариця почала вбивати всіх серед насіння Юди, своїх власних онуків, щоб правити самій.

2. Одна вірна жінка (11-12)

Єгосават, сестра Ахазії була жінкою царя Єгорама і дружиною Єгояди. Вона сховала свого племінника, раннього сина Ахазії, щоб його не вбили. Єгосават приховувала Йоаша в храмі на протязі шести років. Весь цей час її власне життя було під загрозою. Світильник Давидів мерехтів, але не згас.

Молитва:Господь, даруй мені віру і сміливість бути використаним Тобою. Постав жінок віри як Єгосават для нашого народу.

Одне слово:Вірна жінка; промінь надії

login:
password: