Молитовне життя Даниїла

Даниїл 6:1-11

(11): А Даниїл, коли довідався, що було написане те писання, пішов до свого дому, а вікна його в його горниці були відчинені навпроти Єрусалиму, і в три усталені порі на день він падав на свої коліна, і молився та славив свого Бога, бо робив так і перед тим

1. Вірність Даниїла (1-5)

Цар Дарій визнав незвичайні здібності Даниїла та затвердив його на високій посаді у своєму уряді. Однак, деякі урядники заздрили вірному слузі, тому почали шукати що-небудь компрометуюче на нього. Вони шукали дуже старанно, але так нічого й не знайшли. Даниїл не брав хабарів і був дуже відповідальним.

2. Молитовне життя Даниїла (6-10)

Все ж таки, вони знайшли «слабке» місце Даниїла – він поставив Господа в своєму житті на перше місце. Даниїл був старанним в молитві. Заздрісні урядники підлестилися до царя та переконали його підписати веління, яке б забороняло молитися протягом 30 днів. Того, хто не послухає царевого веління, кинуть до лев'ячої ями. Зазвичай Даниїл тричі на день молився, стоячи на колінах навпроти відчиненого в бік Єрусалиму вікна. Він дякував Господові за Його милість та молився за свій вигнаний народ. Даниїл знав про веління, що забороняло молитву, однак без жодних сумнівів пішов додому та, як зазвичай, став навколішки перед Господом. Він боявся не людину, а Бога.

Молитва:Господи, зроби мене людиною, що буде відповідальною в житті та на роботі, й вірною в молитві

Одне слово:Регулярна молитва – добра звичка

login:
password: