Розумний та нерозумний будівничі

Луки 6:46-49

(48): Той подібний тому чоловікові, що, будуючи дім, він глибоко викопав, і основу на камінь поклав. Коли ж злива настала, вода кинулася на той дім, та однак не змогла захитати його, бо збудований добре він був!

1. Якщо ви Ісуса називаєте "Господь" (46)

Якщо Ісус — Господь, тоді Він Цар та Управитель. Якщо я зву Ісуса "Господь", то я повинен виконувати те, що Він каже, як ретельний та люблячий слуга, та очікувати Його повелінь. Коли Він через Біблію дає мені повеління слухатись чи визнати свої гріхи та залишити їх, я повинен робити все, що Він каже. Тоді я можу називати Його "Господь".

2. Два будинки (47-49)

Ісус розповів про двох будівничих. Зовнішньо збудовані будинки були схожі, проте, фундаменти мали різні. Один дім був заглиблений та побудований на камені, тому витримав паводок. А інший дім був збудований без фундаменту, тому "наперла на нього ріка, і зараз упав він". Той, хто слухає слово Бога та кориться йому, подібний чоловіку, котрий будує свій дім на камені. А той, хто слухає слово Бога, але серйозно не приймає його, будує своє життя без фундаменту. Дім його віри впаде навіть під час першої бурі.

Молитва:Ісус, Ти мій Цар. Допоможи слухати Твої слова та коритися їм.

Одне слово:Слухати та виконувати слово Бога.

login:
password: